Vila Nebiler I Döşemealtı I Antalya 6+1 240m2

Detalji nekretnine:

Bazen

Broj prostorija

Broj soba

Površina

Detaljne informacije:

Nebiler je malo selo koje se nalazi u okrugu Döşemealtı u Antaliji, Turska. Nalazi se u podnožju planine Taurus i poznat je po svojim prirodnim ljepotama i ruralnoj atmosferi.

Selo je okruženo borovom šumom, maslinicima i voćnjacima citrusa, a pruža se zadivljujući pogled na okolne planine. Područje je popularno među planinarima, planinarima i ljubiteljima prirode koji dolaze istražiti brojne staze i staze u regiji.

Jedna od glavnih atrakcija Nebilera je Nebiler džamija iz 14. vijeka, koja je jedna od najstarijih i najočuvanijih džamija iz otomanskog doba u regiji Antalya. Džamija ima zamršenu kamenu ogradu i lijepu kaligrafiju, a lokalna zajednica je još uvijek koristi za dnevne molitve.

Ostale značajne znamenitosti u ovoj oblasti uključuju vodopade Düden, koji se nalaze na samo nekoliko minuta vožnje, i ruševine drevnog grada Termesosa, do kojih se može doći planinarskim stazama koje počinju u blizini sela.

Sve u svemu, Nebiler je šarmantna i mirna destinacija koja posjetiteljima nudi priliku da iskuse prirodne ljepote i tradicionalnu kulturu ruralne Turske.

Udaljenost od sela Nebiler do Antalya Konyaalti plaže je oko 15 minuta  putovanja automobilom .

Vila koju nudimo ima 6 soba plus dnevni ( 240 m2) + podrum (120m2) + terasa na krovu (120m2)

Cijena:

700,000.00